منجی
منجی
منجی
#شعبان_ماه_صلوات_ کثیر
هدیه من به دوستان به مناسبت فرا رسیدن اعیاد مبارکه قسمتی از شرح دعای صحیفه سجادیه شماره پنج
خداشناسی و تقویت خداشناسی و ارتباط آن با صلوات چیست؟
پاسخ:
اسحاق بن فروخ گوید: حضرت امام صادق(ع) فرمود: ای اسحاق بن فروخ هر که ده بار برمحمّد و آل محمّد صلوات بفرستد خداوند و فرشتگان او صد بار بر او صلوات فرستد وهر که صد بار بر محمّد و آل محمّد صلوات فرستد خداوند و فرشتگانش هزار بار براو صلوات فرستند ، آیا گفتار خدای عزّوّجل را نشنیده ای که می فرماید: اوست آن خداوندی که رحمت (یادرود) فرستد بر شما و فرشتگانش تا برون آرد شما را از تاریکیها بسوی روشنایی و بوده به مومنان مهربان هوالذی یصلی علیکم و ملائکته لیخرجکم من الظلمات الی النّور و کان بالمؤمنین رحیما(احزاب/43)
طبرسی(ره) گوید: صلوات از خدا آمرزش و رحمت است، و گفته شده : ثنا و ستایش است و برخی گفته اند : کرامت و بخشندگی است. اما صلوات فرشتگان همان دعای آنهست چنانکه از ابن عباس نقل شده و گفته شده : در خواست آنهاست از خدای تعالی برای فرو فرستادن رحمت.(اصول کافی/ ثقةالاسلام کلینی/(3163)
2- امام صادق(ع) فرمود: هر که بدرگاه خدای عزّوجل حاجتی دارد باید به صلوات برمحّمد و آلش شروع کند و سپس حاجت خود را بخواهد و در آخر هم بصلوات بر محمّد و آل محّد پایان دهد زیرا که خدای عزّول کریم تر از آن است که دو طرف دعا را بپذیرد ووسط دعا را واگذارد وباجابت نرساند . زیرا صلوات بر محمد و آل او محجوب نیست وبدون برخورد به حجابی بالا رود.(همان /3165)
3-عبیدالله بن عبدالله دهقان گوید: خدمت حضرت رضا (ع) شرفیاب شدم ، پس آنحضرت به من فرمود: معنای گفتار خداوند چیست؟ "وذکر اسم ربّه فصّلی" (سوره اعلی/15)من عرض کردم : یعنی هر زمان نام پروردگارش را بیاد آورد پس نماز خواند(صلوة به معنای نماز است) فرمود: پس اگر اینطور باشد خداوند تکلیفی نابجا و بیرون از طاقت و توانایی کرده است؟ عرض کردم: قربانت ؛ پس معنای آن چگونه است؟ فرمود: هر گاه نام پروردگارش را یاد کند بر محمّد و آلش صلوات فرستد.
مجلسی(ره) پس از نقل تفاسیر زیادی که از معصوم (ع) و غیر او در تفسیر آمده ؛می گوید:صلوة در آیه "فصلی" را بتوحید وذکر قلبی وزبانی – یعنی الله اکبر- و نماز در صحرا و نماز فطر و اضحی تفسیر کرده اند، می گوید: منافاتی میان این روایت و آن روایات نیست زیرا این نیز یکی از معانی آیه و بطنی از بطون آن می باشد.(همان/3167)
4- ونیز آنحضرت (ع) فرمود: رسولخدا (ص) فرموده است: هرکه من نزدش نام برده شوم وفراموش کند که بر من صلوات بفرستد خداوند او را براهی جز راه بهشت برد.(همان/3169)
5- ونیز آنحضرت(ع) فرمود: پدرم شنید که مردی بپرده کعبه در آویخته و می گوید : اللهّم صل علی محمّد –(و نامی از آل محمبد دنبال آن نمی برد) پدرم به او فرمود : ای بنده خدا بریده اش مکن ودر باره حق ما بما ستم مکن و بگو "اللهّم صلّ علی محمّد و آله(واهلبیتش)(همان/3170)
6- ونیز آنحضرت فرمودند: رسولخدا فرموده : هیچ مردمی نباشند که در انجمنی (مجلسی) گردهم آیند و نام خدای عزّوجّل را نبرند و بر پیغمبر (ص) صلوات نفرستند جز اینکه آن مجلس مایه حسرت وزیان بر آنها باشد.(اصول کافی – باب الدّعا ء حدیث 5 ترجمه)
7- و نیز آنحضرت (ع) می فرماید: رسولخدا(ص) فرموده : هر که ذکر خدای عزّوّجّل را بسیار کند خداوند او را دوست دارد ، و هرکه ذکر خدا را بسیار کند برای او دو برأت (یعنی منشور آزادی) نوشته شود، یکی برأت از دوزخ و دیگری برأت از نفاق و دوروئی. (همان/3185)
8- "اذکروالله ذکرا کثیرا- (احزاب/41) منظور از ذکر کثیر ، تسبیح فاطمة الزهراعلیها السلام- )امام صادق(ع) فرموده است :خدا را یاد کنید یاد کردن بسیارو تسبیح فاطمه الزهراء (س) از جمله ذکر کثیر است -(همان/3187)
9- ونیز آنحضرت (ع) فرمود : رسولخدا (ص) چنان بود که روزی سیصد و شصت بار خدا را حمد و ستایش می کرد بشماره رگهای بدن و ایشان اینگونه می فرمود: الحمدلله رب العالمین کثیرا علی کل حال (ستایش مخصوص پروردگار جهانیانست بسیار بر هر حال)(همان /3202)
10- یعقوب بن شعیب گوید : شنیدم از امام صادق(ع) می فرمود: رسولخدا (ص) فرمود: همانا در بدن آدمیزاد سیصد و شصت رگ است که یکصدو هشتاد رگ از آنها میجنبد و یکصد و هشتاد رنگ دیگرش ساکن است پس اگر یکی از رگهای جنبنده ساکن شودذ (آدمیزاد ) خوابش نبرد و اگر یکی از رگهای ساکن بحنبش در آید خوابش نبرد. و رسولخدا (ص) چنان بود که چون بامداد میکرد سیصد و شصت بار می فرمود: الحمدلله رب العالمین کثیرا علی کل حال- و چون شام می کرد مانند آنرا می گفت.(همان/3203)
درود و سلام بر خداوند و رسول گرامیش(ص) و حجتهای روی زمین ائمه (ع)؛ نجات دهنده ما از گمراهی در شناخت خدای یکتا ،و رهاشدن از بند انتقام او برطبق فراز اول دعا، سپس بهره گیری از رحمت خداوندیش و نزدیکی به آستان قرب الهی ، ودر نتیجه دور ماندن از قافله رسوایی دنیا و آخرت .لطفا انتشار دهید?????
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط فاطمه پور شفیع در 1396/02/09 ساعت 11:23:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |